juridische dienstverlening

Na jarenlange ervaring in de advocatuur kent Rechtsbuiten het recht van binnen.

Procedure & Incasso

Rechtsbuiten treedt op als uw gemachtigde in bezwaar- en beroepsprocedures, rechtszaken met een ‘waarde’ tot € 25.000, en voert incassoprocedures of juist het verweer daartegen. Daarnaast is Rechtsbuiten gespecialiseerd in het opstellen van dagvaardingen, conclusies, verweerschriften en aktes voor andere professionals (zoals incassobureaus, advocaten).

Contract & algemene voorwaarden

Rechtsbuiten schrijft, reviseert en controleert al uw contracten en algemene voorwaarden; van arbeidsovereenkomst tot internationale samenwerkingsovereenkomst, en alles daartussenin. Daarnaast adviseert Rechtsbuiten u graag over het gebruik van deze documenten – wist u dat veel ondernemers hun algemene voorwaarden niet juist verwoorden en gebruiken, met als gevolg dat deze niet rechtsgeldig zijn?

Intellectuele Eigendom, Media & Entertainment

Naast alle genoemde juridische werkzaamheden, voert Rechtsbuiten werkzaamheden uit voor de creatieve sector (internet, design, mode, film, tv, muziek, toneel, etc.). Rechtsbuiten legt uit hoe het zit met auteursrechten, merken, modellen, handelsnamen en wat u wel en niet kunt gebruiken in nieuwsberichten, op websites, of in films en tv producties.

Sportrecht

Als individuele sporter, coach of vereniging krijgt u te maken met sportrecht. Dat is een mix van enerzijds verschillende rechtsgebieden (o.a. arbeidsrecht, Europees/internationaal recht, intellectuele eigendom) en anderzijds verenigingsreglementen en statuten. Rechtsbuiten houdt het overzicht en maakt u wegwijs, zodat u altijd de juiste keuzes maakt.

Interim

Rechtsbuiten speelt mee met elk team. Of het nu gaat om tijdelijke extra power, het juridisch doorlichten van een onderneming, of input op strategisch niveau.